Les pakket Pop up Pallets uitgerold tijdens opening Mavo Muurhuizen

Op 3 oktober ’13 heeft Mavo Muurhuizen de opening groots gevierd.
Gedurende deze dag heeft Pop up Pallets met leerlingen gewerkt aan het bouwen van meubels met pallets.
In relatief korte tijd begeleidt het PuP team de jongeren door het hele traject van ontwerpen tot de realisatie van het meubel in pallets. Met schaalmodellen mogen de kinderen ontwerpen en zo krijgen ze zicht op verhoudingen. Na de ontwerpfase is het tijd om de ideeën in de grote groep te delen en wordt er gekeken naar de haalbaarheid, kunnen we dit ontwerp werkelijk bouwen of zijn de verhoudingen niet goed, is het veilig enz.
Plenair wordt er gestemd en daarna worden een paar ontwerpen gerealiseerd.
Het werken gaat snel en vraagt van de leerlingen een goede focus. Ze krijgen verantwoordelijkheid en voor de meeste is het een eerste kennismaking met de handboor.
Wat ons opvalt is dat we om ons heen blije gezichten zien. De lol van creëren spat er vanaf!
De didactiesche vaardigheden worden op een actieve manier gebracht en we merken dat de handen uit de mouwen mentaliteit aanspreekt.

Deze editie werkte we op de locatie aan de Zangvogelweg. Voor het najaar/winter staan een aantal klassen geboekt om bij ons in de loods te komen. Groepen van ongeveer 30 leerlingen krijgen dan de ervaring om in een creatief bedrijf te leren en te werken. We kijken er naar uit.
Hoe meer mensen outside the pallet denken hoe blijer we zijn.

Leerlingen krijgen les in het realiseren van een meubel van pallets.

Leerlingen krijgen les in het realiseren van een meubel van pallets.

Andere interessante berichten: